Prečo sú samolepiace fototapety také obľúbené? 13.Sep,2018

Omrzel vás fádny vzhľad stien a chystáte sa ich nejakým spôsobom ozvláštniť? Poradíme vám. Nemusíte hneď bežať do obchodu s maliarskymi farbami, pretože máte aj iné možnosti. Jednou z nich sú obľúbené samolepiace fototapety.

Zmena za pár desiatok minút

Samolepiace fototapety sú vhodné pre všetky suché, bezprašné a hladké povrchy. Ak teda máte doma steny bez zrnitosti a plánujete sa vysporiadať s ich nudným vzhľadom, siahnite práve po fototapetách. Fototapety nevyžadujú nanášanie lepidla, práca s nimi je pomerne nenáročná a konečný výsledok predčí všetky vaše očakávania. Vzhľad stien bude jednoducho na nepoznanie a pri troche zručnosti vám nalepenie fototapiet nezaberie ani veľa času.

TIP: V závere sa môžete inšpirovať, no odporúčame vyberať fototapety podľa vlastného vkusu.

Fantázii sa medze nekladú

Možnosti samolepiacich tapiet tým však nie sú ani zďaleka vyčerpané. Samolepiace fototapety idú ešte ďalej a okrem dekorovania hladkých stien sa uplatnia pri úprave rôznych iných povrchov. Potrebujete rýchlo, jednoducho a predovšetkým efektne prekryť rôzne  poškriabané alebo inak poškodené povrchy? Žiadny problém. Samolepiace fototapety sú na to akoby stvorené.

Fototapety sú pružné, elastické, odolné voči oderu i vode a hodia sa tak na renováciu dverí, sklenených konferenčných stolíkov, umakartových povrchov alebo hoci aj na zatraktívnenie dvierok chladničky. Samostatnou kapitolou je potom renovácia nábytku.

Nábytok s novým lookom

Pomocou samolepiacich fototapiet dokážete ušetriť na nábytku bez toho, aby ste museli robiť akékoľvek ústupky a kompromisy. Pri renovácii nábytku máte na výber desiatky rôznych motívov alebo imitácií rozličných povrchov, vrátane dreva, takže vybrať si dokáže každý. Vstavané skrine, komody, kuchynské linky, stolíky alebo stoly, ktoré už majú čosi odžité tak vďaka fototapetám nemusia skončiť vyhodené niekde na smetisku.

Doprajte si vlastné samolepiace fototapety

Nič nie je originálnejšie a zároveň osobnejšie, než fototapety vyrobené na mieru z vlastných fotografií. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa samolepiace fototapety tešia všeobecnej obľube. Pri fototapetách na mieru však treba  byť opatrní, pretože niektoré vaše fotografie alebo zábery vašich blízkych môžu mať intímnejší charakter a ich umiestnenie si bude vyžadovať steny, ktoré nebudú na očiach kohokoľvek kto k vám zavíta. Vhodná preto môže byť napríklad spálňa.

Na samolepiace fototapety môžete použiť fotografie z obľúbených dovolenkových destinácií, zo športových podujatí alebo rôzne zábery zachytávajúce atraktívne prírodné scenérie. Takéto fototapety môžete bez obáv vystaviť na obdiv do vstupnej haly alebo obývačky.

Pár tipov na samolepiace fototapety na stenu:

Fototapeta na stenu

Eiffelova veža

Levanduľové pole

Vesmír fototapeta samolepiaca

Članok môžete komentovať ...

Copyright © 2010 - 2024  Decotrend

Web stránky Neonus s.r.o. Hosting Firmhosting.eu