Námornícky štýl vnesie do interiéru sviežosť a kreativitu 16.Jun,2019

More, pláž a nekonečné dobrodružstvo - to všetko patrí k letu. Chcete kúzlo prázdnin cítiť každý deň? Stavte na ľahký a osviežujúci námornícky štýl, ktorý vás vtiahne do nezabudnuteľnej atmosféry!

Čo si predstavíte pod pojmom námornícky štýl? Každému určite napadnú známe symboly – tmavomodrá farba a nezameniteľné modro – biele pruhy. Takýto štýl sa vám v interiéri nezunuje, dá sa totiž jednoducho kombinovať s ostatnými doplnkami. Najtypickejším motívom je kotva a plachetnica, ďalšími charakteristickými motívmi sú záchranné kolesá, rôzne loďky, majáky alebo hojdacie siete a koše.

Kde námornícky štýl najlepšie vynikne?

Odpoveď je – v celej domácnosti! Tento štýl je veľmi zábavný a predstavujete ten najjednoduchší spôsob, ako každú miestnosť interiéru obohatiť o prísľub letnej dovolenky. Často sa používa v kúpeľniach či kuchyniach, no námornícky akcent skvelo využijete v jedálni, obývacej izbe či spálni. Výsledok? Štýlový a originálny priestor s jedinečným kúzlom.

Klasikou je detská izba v námorníckom štýle, v ktorom sa môžete doslova vyblázniť pri výbere zariadenia a doplnkov. A ako ho „vyčarovať“ u vás doma? Pre námornícky štýl je typická modro – biela kombinácia, ideálne v podobe pruhov a prúžkov. Vy nimi môžete dekorovať stenu, stačí ak stavíte na tematické námornícke tapety. Tie môžu byť so vzorom kotvy, plachetnice alebo iného námorníckeho prvku. Takéto tapety perfektne využijete aj v detskej izbe.

Ak máte domácnosť zariadenú v neutrálnom štýle, stačí vymeniť doplnky a nástenné dekorácie – tapety, obrazy alebo iné spestrenia vášho zariadenia. Modro – biele prúžky alebo fototapety s motívom plachiet, lodí či iných námorných detailov, možno použiť na steny alebo dokonca na nábytok.

Plachtenie, vlny, more a relax – u vás doma!

Aby tmavomodrá pôsobila pokojnejším dojmom, doplňte ju bielou farbou. Nezabudnite na červené akcenty, ktoré k námorníckemu štýlu neodmysliteľne patria a s pruhmi tvoria dokonalú kombináciu. Nemusíte všetko meniť, aby ste vytvorili v domácnosti prímorský – námornícky štýl. Aj malé dekorácie majú veľký efekt!

Dekory, ktoré sa na prvý pohľad môžu zdať zanedbateľné, sú pre výsledok veľmi dôležité. Miestnosti skvele doladia tapety a samolepky na stenu s námorníckou tematikou, s motívom lodí či kotiev. Môžete si ich vyčarovať aj sami, ak stavíte na praktcké šablóny. Tie môžete dokonca použiť niekoľkokrát!

Alebo čo poviete na efektné obrazy? Tie dokážu v domácnosti prevziať čestné miesto a upútajú pozornosť každého návštevníka. Doplnkov a dekorácií v námorníckom duchu je mnoho, s ich výberom sa vyhrajte rovnako ako s tvorbou príjemnej námorníckej atmosféry – napríklad pomocou šablón, ktorými môžete ozdobiť steny, skrine, zrkadlá a iné zariadenie vo vašej domácnosti.

Članok môžete komentovať ...

Copyright © 2010 - 2024  Decotrend

Web stránky Neonus s.r.o. Hosting Firmhosting.eu