Namaľujte si vlastnú tapetu: Skúste jednoduché šablóny a z vašej steny sa stane originál! 10.Apr,2019

Neviete, ako oživiť interiér? Stavte na šablóny s tapetovým vzorom! Vďaka nim namaľujete na steny efektné ornamenty, dokonca ich využijete aj na oživenie nábytku.

Ak neviete, čo s nudnou bielou stenou, použite praktické šablóny a kombinujte rôzne farby aj vzory, využite silu odlišných techník a ukážte svoj vlastný štýl. Vďaka plastovej šablóne môžete na pracné tapetovanie zabudnúť. Tak čo, skúsite?

Nemusíte tapetovať, skúste šablóny tapetový vzor

Kupovať nový a nový nábytok si môže dovoliť málokto, a navyše v dnešnej dobe, keď sa prihliada na životné prostredie, to nie je ani tou najlepšou voľbou. Pomôže vám maľovka, no efekt nebude taký výrazný, ako by ste čakali. Efekt tapiet je na rýchlu zmenu úplne ideálny, nakoľko dokáže zmeniť váš priestor na nepoznanie. Skúste moderné a praktické predlohy – šablóny s tapetovými vzormi! Vzor vyberajte srdcom, podľa toho, čo máte radi a čo sa vám páči. Pohľad na ne by vás mal tešiť každý deň, mali by spoluvytvárať priestor, kde ste radi, priestor, ktorý vás upokojuje a dobíja. Domov je predsa to najdôležitejšie miesto, rovnako ako pracovný svet.

Podľa čoho šablóny voliť? Dôležitým kritériom je veľkosť vzoru vo vzťahu k veľkosti priestoru, ktorý sa chystáte ozdobiť. Riaďte sa jednoduchým pravidlom čím menší priestor sa chystáte ozvláštniť, tým menší vzor vyberte. Prečo? Veľký vzor sa na malom priestore nestihne poriadne predviesť" a opticky by sa vám malý priestor s veľkým vzorom ešte zmenšil. Pri veľkorysých priestoroch stavte na väčší motív, ktorý môžete nechať vyniknúť v celej svojej kráse.

Kam umiestniť tapetový vzor?

Ak chcete, aby bol vzor nápadný a pútal pozornosť, siahnite po dominantných a odvážnych motívoch, no stále platí menej je viac". Nechajte vyniknúť len jednu stenu, skvelo zvýrazníte ostatné prvky v miestnosti. Ak chcete, aby šablónový vzor pôsobil ako spríjemňujúci prvok, použite menší dekor a pokojne namaľujte všetky steny v miestnosti. Odporúčame však aspoň jednu stenu vynechať, docielite, že sa jemné vzory s prázdnou plochou krásne doplnia a spoja v celok. Treťou možnosťou je kombinovanie. Ako? Namaľujte veľký vzor na dominantnú stenu a vytvorte drobný vzor na ostatných plochách. Motívy by sa k sebe však mali hodiť, len tak docielite harmóniu v priestore.

Dbajte na to, aby bol priestor „zladený“

Pokojne sa pri výbere šablónového vzoru nechajte uniesť a vymaľujte ním nielen stenu, ale aj nábytok. Avšak, myslite na jednu vec – vždy by vaše maľby mali ladiť s celkovým dizajnom interiéru. Môžete voliť nápadné motívy i farby, rovnako tak môžete siahnuť po jemnom dizajne a prevedení.

Vždy by ste mali prihliadať na to, či vzor aplikujete na steny v romanticky ladenej miestnosti alebo minimalistickej izbe, ktorá si žiada ostré hrany a obrazce, prípadne geometriu. Vyberajte vždy podľa celkového ladenia domácnosti a dbajte na to, aby vo vás zvolený vzor evokoval príjemné pocity, uvoľnenie a harmóniu. Z našej ponuky si vyberie naozaj každý, stačí sa rozhodnúť, či stavíte na jemnosť alebo dominanciu, prípadne damaškový, pletencový, orientálny alebo vzor s motívom obkladačiek.

Članok môžete komentovať ...

Copyright © 2010 - 2024  Decotrend

Web stránky Neonus s.r.o. Hosting Firmhosting.eu