Minimalistický štýl v interiéri je stále populárnejší 07.Jan,2019

Azda všetci približne vieme, čo ten minimalizmus asi môže byť. Hoci predpona „mini“ naznačuje čosi skromné, mylne sa domnievame, že je to tak doslova. Presvedčte sa o tom, že minimalistický štýl v interiéri je veľkolepý a zaváňa luxusom.

Pre všetkých milovníkov poriadku

Nie je ľahké doma udržiavať poriadok. Potvrdia to najmä rodiny s menšími deťmi, kde je veru o zábavu postarané. Nie je to len spôsob detských hier, kedy je domácnosť „hore nohami“, ale aj uponáhľaný spôsob života nás dospelých. Tiež si túžime po náročnom dni  iba tak vyložiť nohy a vychutnávať rodinnú atmosféru. Posledné, na čo máme náladu je – večné a nikdy nekončiace upratovanie.

Práve minimalistický štýl v interiéri vám ponúka riešenie. Nechajte sa zviesť a rýchlo zistíte, že to bolo najlepšie rozhodnutie, aké ste mohli urobiť. Ušetrí vám nielen čas, ale aj zabezpečí dostatok priestoru, v ktorom sa budete cítiť príjemne a prirodzene.

Radšej kvalita ako kvantita - to je minimalistický štýl

Viacerí máme vo zvyku „zapratávať“ svoj príbytok samými zbytočnosťami. Aj keď to vyznie trochu odvážne a možno aj prehnane, stačí, ak sa okolo seba porozhliadneme. Stávame sa závislí na materiálnych veciach, hromadíme si statky, majetky, nábytok a rôzne drobnosti, na ktoré časom napadá niekoľkocentimetrová vrstva prachu a osoh sa stratí.

Treba si uvedomiť, že to, čo je okolo nás – je náš odraz, naše zrkadlo. Čo nás obklopuje – sú naše zhmotnené myšlienky. Čím viac vecí je navôkol, tým je myseľ nepokojnejšia. Snaží sa nám aj takto naznačiť, aby sme trochu zmiernili tempo. Dodajme priestoru vzdušnosť, nech aj naše myšlienky môžu voľnejšie prúdiť a vytvárať zo sveta krásne miesto na život.

Zariaďujeme interiér v minimalistickom štýle

Ak sa rozhodnete pre tento vznešený štýl bývania, blahoželáme! Môžete si byť istí, že nielen vy, ale aj každý, kto k vám zavíta, bude naplnený harmóniou a dobrým pocitom. Hoci typické farby využívané v minimalizme sú hlavne biela, hnedá, sivá a veľa prírodných motívov – ako drevo a kameň, stále dokáže v ľuďoch vyvolať pocit nesmiernej útulnosti a prívetivosti.

Prečo práve tieto farby? Sú elegantné, čisté, vzdušné a to je presne to, o čo sa snažíme. Výstrednosť a výraznosť odložme a nahraďme ich úprimnosťou, ladnosťou, čistými líniami a veľkolepým priestorom.

Minimalistický štýl bývania je hlavne o praktickosti. Žiadne „vyčačkané haraburdy“, ale naopak – zahŕňa iba to, čo je potrebné a dôležité. Takmer žiadne otvorené police zapratané s fotorámikmi, avšak nádherná váza na stole s kvetmi to vynahradí. Doprajte si kvalitné zariadenie. Luxusnú sedačku alebo nádherný koberec, ktorý upúta už na prvý pohľad. Nie veľa všetkého – stačí málo, ale toho veľkolepého.

Využijete ho v každej miestnosti. V obývačke, v kuchyni, spálni, v detských izbách, ale aj v kúpeľni. Podstatou je mať v miestnosti iba to najdôležitejšie, avšak bez vkusu to naozaj nepôjde. Dajte prednosť drahším a kvalitnejším štýlovým kúskom, ktoré všetko povedia za vás.

Dovolené sú aj doplnky

Pri výbere doplnkov si dávajte pri minimalistickom štýle bývania pozor. Mali by spĺňať hlavne funkčnosť. Ich krása sa ukrýva v jednoduchosti, ale zato v precíznosti. Pôsobia  draho a štýlovo. Či už sú to nástenné hodiny výrazné svojim ciferníkom, alebo prekrásne štýlové zrkadlo umiestnené v obývačke namiesto obrazu. Nádhera sa prezentuje sama a obdiv na seba nenechá dlho čakať.

Članok môžete komentovať ...

Copyright © 2010 - 2024  Decotrend

Web stránky Neonus s.r.o. Hosting Firmhosting.eu