Detská izba alebo krajina zázrakov 15.Dec,2018

Aj detské izbičky sú súčasťou našich príbytkov. So svojou charizmou dotvárajú náš domov ako dokonalá bodka. Nemali by sme zabudnúť, že je to svet našich detí, kde trávia svoje detstvo, mladosť i dospievanie. Taká menšia „krajina zázrakov“. Hrávame sa s nimi aj my, mali by sme sa tam preto cítiť uvoľnene, prirodzene, hravo a fantasticky.

Zariaďujeme detské izby

Aká je podľa vás ideálna detská izba? Isteže – tá, čo sa dokáže aj sama upratať...

Najkrajšie detské izby, dievčenské alebo chlapčenské sú tie, ktoré sú „vytvorené“ od srdca. Nie podľa módnych katalógov a trendov. Keď sa do nich vložíte vy sami, až vtedy dostanú pečiatku originality. Zariaďte im také izbičky, aké nemá nikto iný. Mali by sa páčiť nielen vám rodičom, ale v prvom rade ich obyvateľom. Alebo dobyvateľom?

Poznáte svoje deti natoľko, že viete, aké milujú farby, zvieratká, vzory i motívy – a teda už teraz máte vyhrané. Nebude ťažké popremýšľať a nakúpiť všetko, čo vám „spadne“ do oka. Chce to hlavne čas a dôkladné zváženie. Pokojne si urobte aj poznámky a spíšte zoznam prác a vecí v novej, krásnej detskej izbe.

Maľovka je na stene a tie zívajú prázdnotou. Ešteže existuje toľko výborných možností, ktoré to celé spestria!

Tapety, obrazy, nálepky i maľovanie cez šablóny

Napríklad také tapety do detskej izby vedľa postele zabránia chladnej stene dotýkať sa telíčka vášho dieťaťa počas spánku. Navyše – fototapety vyzerajú úžasne. Pri troche fantázie a s použitím podobných vzorov a štýlov, dosiahnete kompletný celok. O to práve ide, aby detská izba bola úhľadná, praktická a ešte aj efektná.

Rôzne detské nálepky na stenu s podobizňami kvietkov, stromov, postáv alebo zvieratiek sú ideálne do prázdnych rohov alebo tam, kde potrebujete upútať najväčšiu pozornosť. Detské šablóny sú pre všetkých, ktorí radi experimentujú a skúšajú nové veci. Pracuje sa s nimi veľmi jednoducho a takisto ušetria veľa času. Prikladaním na požadované časti stien (pokojne aj na celé steny) a použitím iba farby a štetca, raz-dva vyčarujete veselé motívy pre svoje malé, ale aj väčšie ratolesti. Šablóny sa dajú použiť aj na nábytok alebo rôzne iné bytové doplnky.

Dekorácie do detských izieb, to nie sú len tapety a nálepky

Sú to aj obrazy, ktoré visia na stene a maximálne zútulnia celú miestnosť. Dievčenská aj chlapčenská izba si prídu na svoje. Nielen krásne princezné a ružové farby, ale aj malé umelecké diela s veselými a farebnými motívmi zvieratiek, prírody, abstrakcie, či dokonca hrdinovia, ktorým sa chcú všetci malí chlapci podobať. Ak milujú rozprávkové postavičky, nič ich nepoteší viac ako to, že sa na nich budú pri hre dívať a večer ich ukladať na spánok a želať dobrú noc...

Članok môžete komentovať ...

Copyright © 2010 - 2024  Decotrend

Web stránky Neonus s.r.o. Hosting Firmhosting.eu